14963154_1148235645260419_3881699218011660857_n

Баница с тиква по земенски

09 ноември 2017

Тиквите имат своите прекрасни кулинарни превъплъщения и сега е най-активния сезон за това. Представяме ви рецепта за популярната баница с тиква, както я приготвят в Земенско. В събота, 11 ноември ще се проведе празник на Плодородието на Община Земен, който ще се състои в двора на Земенския манастир и ако се присъедините към празника, със сигурност ще можете да я опитате „на живо“. Ето и рецептата:

14910570_1148235481927102_3803169429313629062_n

Още по темата: Земен празнува Деня на плодородието с Освещаване на Кръст

Необходими продукти:
кори за баница
настъргана тиква
захар
счукани орехи
масло

Маслото се разтопява и загрява. Тиквата се настъргва и смесва с 3-4 лъжици захар. Всяка кора се намазва първо с мазнина, посипва се равномерно с тиква, орехи и захар. Навива се и се поставя в тавата за печене.
Пече се първоначално на силна температура, а в последствие топлината се намалява.
Опитайте – много е вкусна!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)