
Откриването на ски сезона в Банско днес е достатъчна причина да пътешестваме кулинарно из красивия ски курорт. Безспорно част от интереса на хилядите туристи, които избират да прекарат зимната си ваканция тук е традиционната българска кухня и прочутите механи.
Те са много и са обсипали центъра на Банско. Ще гостуваме в една от тях – Воденицата и ще си поръчаме… Бански сач, разбира се!
Всъщност в тази рецепта няма нищо кой знае какво сложно – задължително месото трябва да е прясно и хубаво, а суджуците – майсторски приготвени. Подберете една пържола от филе и една вратна, където месото е по-шарено.
После всичко това попада в жаравата, не на барбекю, не в конвектомат – не! Задържително на огън. Иначе – не е същото, казва готвачът.
Ако не сте в Банско – импровизирайте с огън в двора или…
Още по темата
-
Италианска супа с наденички
In TASTEИталианската супа с наденички е лесна за приготвяне и е подходяща, ако искате да приготвите ...
-
Салата „Табуле“ с киноа
In TASTEНеобходими продукти: 1 ч. ч. киноа 2 връзки магданоз 1 връзка пресен лук 2 домата ...
-
Мексикански омлет
In TASTEНеобходими продукти 1 узряло авокадо 3 лайма 0.5 връзка кориандър 3 с.л. кисело мляко зехтин 1 малка глава червен лук 1 морков 0.5 зелка 1 люта ...
-
Спагети с миди и скариди по испански
In TASTEНеобходими продукти: 200 г спагети 300 г добре почистени и измити пресни миди 100 г ...
Остави своя коментар през Facebook