Барбара Стрейзанд

Барбара Стрейзанд в биографична книга

11 юли 2018

Барбара Стрейзанд е американска певица, театрална и кино актриса, композитор, филмов продуцент, режисьор и носителка на две награди „Оскар“ – за „Най-добра актриса“ и за „Най-оригинална песен“. Постиженията и многобройните ѝ таланти правят биографията на Барбара Стрейзанд много интригуваща. Нийл Гейблър – авторът на едноименната книга, издадена от „Hybrid books” в средата юни тази година, си поставя за цел да разкаже за богатия живот на звездата и пътя, който тя извървява до своя успех.

Корицата на книгата „Барбара Стрейзанд” (Hybrid books, 2018)

Корицата на книгата „Барбара Стрейзанд” (Hybrid books, 2018)

За книгата от издателите:

Завладяващ разказ, отдаващ почит към именитата актриса с колосална дарба. Барбра Стрейзанд е истински феномен в културата, отправила дръзко предизвикателство към холивудските стандарти за красота и обаяние и надделяла над тях.

„Венити Феър“ наричат Барбра Стрейзанд „най-успешната и талантлива изпълнителка на своето поколение“. Пианистът Глен Гулд определя гласа ѝ като „едно от природните чудеса на епохата“. Стрейзанд покорява върховете на развлекателната индустрия –известната вокалистка става първокласна звезда на Бродуей в мюзикъла „Забавното момиче“, след това спечелилата Оскар актриса се превръща в продуцент и режисьор. Личността и творчеството ѝ се превръщат в недостижим символ в културата, чието влияние надхвърля пределите на шоу бизнеса. Родената в Бруклин, Барбра Стрейзанд преодолява огромни препятствия по пътя към успеха и сред тях е нейният еврейски произход и възпитание. Отхвърляна, обиждана, дори ругана в началото на кариерата си, понеже играела твърде по еврейски или изглеждала твърде еврейски, тя блестящо превръща своята същност на еврейка в метафора на различието, което в крайна сметка ѝ помага да постигне възмездие за всички отхвърлени или поставени в положение да са безсилни.

Различието е призмата, през която Нийл Гейблър изследва живота и кариерата на Стрейзанд – еврейка в нееврейски свят, момиче, което определя себе си като обикновено в свят на блясък, ексцентрично момиче в свят на традиции – и показва колко важен за триумфа на Стрейзанд като един от гласовете на епохата, е фактът, че тя е различна.

Снимка: hybridbooks.eu

Снимка: hybridbooks.eu

Нийл Гейблър е автор на редица книги, като „Собствена империя: как евреите изобретиха Холивуд”, „Уолт Дисни: Триумфът на американското въображение”, „Уинчел: Слухове, власт и култура на известността” и „Животът: Филмът – как забавлението победи действителността”.

На английски език книгата „Барбара Стрейзанд” от Нийл Гейблър излиза през 2016 г. Има още биографии, посветени на известната певица и актриса.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: vickiarcher.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)