Барокови усещания в двореца Естерхази и Ейзенщадт

02 юли 2014

Ейзенщадт е малко, но прочуто градче в Европа. Разположено на около 80 километра югоизточно от Виена, то е известно поне по две причини – първата:  тук е интересният и отлично възстановен Дворец Естерхази и втората: тук е родната къща на великия композитор Йозеф Хайдн.

OKTOBER 2011 065

Дворецът Естерхази – дом на прочутата с влиянието и екстравагантността си дворцова фамилия Естерхази, днес е палат  в прекрасно състояние, отлично възстановен и една приятна възможност за разходка по бароковите забележителности на Европа. В Дворецът е експонирана  интересна изложба с вещи на рода Естерхази, а  в събота и неделя в балната зала можете да се насладите на уникални класически концерти.

OKTOBER 2011 088

От всички краища на Европа и не само, долитат почитатели на музиката и изтънчения стил, за да чуят звуците на класиката точно тук. Така си отива…, защото съвсем наблизо, на няколко преки от двореца е родната къща на Хайдн.

OKTOBER 2011 051

In Life ви предлага кратко пътешествие в тези две емблематични места. И още нещо – сещаме се за още една причина да отидете в Ейзенщадт – вината!

OKTOBER 2011 110

Прекрасна селекция от сърцето на лозарския район Бургерланд, която можете да дегустирате не само във винотеката на Двореца Естерхази, но и във всяко заведение наоколо. Наздраве!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)