Márton-Mogyorósy-barcelona-05

Барселона отгоре

04 април 2019

Фотографът от град Будапеща Мартон Моджороси  е използвал технологията на безпилотната машина, за да създаде новата си серия от фотографии, озаглавена „Барселона отгоре“. Проектът се състои от въздушни снимки на испанския град, които оформят подробна оценка на нейната архитектура и крайбрежие.

Márton-Mogyorósy-barcelona-02Фотографската колекция подчертава живите цветове и разнообразните геометрии, които съставляват градската тъкан на Барселона.

Още по темата: Саграда Фамилия, Барселона – гениалният стремеж към Бог

 

Поредицата на Моджороси включва фотографии на квартал Еixample, на Сerdà и други райони на каталунската столица, които са подредени в чиста решетка с осмоъгълни кръстовища. Осмоъгълните блокове, които датират от 19-ти век, са се превърнали в синоним на Барселона и се характеризират със спесифична структура и дълги диагонални улици. Използвайки въздушна фотография, „Барселона отгоре“ е в състояние перфектно да улови тази архитектура, като показва на зрителите по-малките елементи, които съставляват целия град.

Márton-Mogyorósy-barcelona-03

Márton-Mogyorósy-barcelona-06

Márton-Mogyorósy-barcelona-07

В допълнение към тези примери за типична испанска архитектура, фотографът улавя също местата, където градът се среща със Средиземно море, като дава истинска представа за крайбрежния контекст. Като цяло, серията предлага уникална перспектива за града, отвеждайки зрителите на пътешествие през архитектурата и крайбрежието на Барселона.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)