6bfe137a425cb4f686ac3884de6a31f3

Басбуса (арабско реване)

28 юни 2018

Необходими продукти:
1 яйце
250 мл кисело мляко
250 гр захар
1 с. л. ванилия
1 с. л. бакпулвер
100 г краве масло
250 г фин пшеничен грис
250 мл вода за сиропа
250 г захар за сиропа
розова вода за сиропа
лимонов сок
сурови белени бадеми

Начин на приготвяне:
Мекото масло се омесва много добре (с ръце) с гриса на трохи. и се оставя да почине около 30 минути. Омесва се и
Към него се добавят останалите продукти – яйцето, киселото мляко, захарта, ванилията и бакпулверът. Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече 15-20 минути първо на долен реотан на 200 C в предварително загрята фурна. След това се изважда и се нарязва на ромбчета. Върху всяко ромбче се поставя суров бадем. Връща се във фурната и се пече на долен и горен реотан до добиване на златист цвят. Горещото реване се залива със предварително направения и изстуден сироп от 250 мл вода, 250 г захар, лимонов сок и розова вода на вкус.

снимка:  sbs.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)