Приложение HealthyKid Sofia - най-близката болница

БГ приложение показва най-близката болница

14 декември 2019

Българска детска лекарка създаде мобилно приложение, чрез което нуждаещите се да се ориентират възможно най-бързо към най-близката възможна болница. Безплатната апликация носи името „Хелти Кид София“, а нейн автор е доктор Таня Андреева. Създава го още преди две години, за да улесни и родителите, и колегите си, докато на бял свят се появи дългоочакваната национална детска болница, която е голямата й кауза.

„Натискаме върху дадения симптом и се подреждат болниците според отдалечеността, на която се намираме. Избираме съответната болница и веднага можем да отворим навигацията”, обяснява д-р Андреева. Тя разкрива, че голямата й мечта е България да има национална детска болница – нещо, което припознава още през 2006 г. Тогава е студент по медицина, работи и като медицинска сестра в националната кардиологоична болница.

Приложение HealthyKid Sofia - най-близката болница

„Едно тежко болно дете преминава през редица специалисти. Тези консултации изключително много затрудняват диагностиката и я забавят, което е опасно за пациентите”, посочи д-р Таня Андреева. Това е и причината да създаде „Хелти Кид София“. Приложението е създадено предимно, за да улеснява деца до 18-годишна възраст, но може да се използва и от възрастни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)