БГ филмът без бюджет „Белезите на времето“ щурмува световните фестивали (Видео)

28 юни 2017

На 29 юни, в София (Открита Арт сцена на ул.Шипка 34) ще се състои премиерата на най-новия български късометражен филм „Белези на времето“ (Frame of Regret), дело на режисьора и сценарист Мартин Асенов. В главната роля е добре познатият на киноманите не само у нас, но и по света Станислав Яневски, нашумял с участието си в две от сериите на култовата фентъзи сага за Хари Потър, на който партнира младата Йоанна-Изабелла Върбанова.

Младият режисьор Мартин Асенов и актьорите Стас Яневски и Йоанна-Изабела Върбанова по време на снимките.

Младият режисьор Мартин Асенов и актьорите Стас Яневски и Йоанна-Изабела Върбанова по време на снимките.

Двамата решават да си сътрудничат с идеята да внесат нов начин на работа в родната филмова индустрия, базирайки се на факта, че все още в България няма достатъчно възможност за младите творци да се развиват на домашна сцена. Така без достатъчно средства, но с достатъчно ентусиазъм и екип от невероятни професионалисти и приятели, създават 25-минутен късометражен филм, който щурмува международните кино фестивали. Така днес 3-минутната версия на филма ‚Scars of Time’ е част от най-популярният конкурс за късометражно кино в света “My Rode Reel”, където е единственият представител на България, а по-дългата кандидатства на множество престижни фестивали в държави като Франция, Италия, Швеция, Босна и Херцеговина, Иран и Тайван. Скоро младият екип ще кандидатства и на фестивали в Америка, Англия, Канада и Япония, както и на родна земя.

Официалният постер на филма.

Официалният постер на филма.

Сюжетът: Времето не е нещото, което желаем най-силно, а това което използваме по най-лошия възможен начин. Мъж, притежаващ умението да връща времето назад, започва връзка с момичето на своите мечти, но неговата невероятна дарба представлява нож с две остриета. Любовта на момичето към героя е невинна като нежна момина сълза, но часовникът на времето прикрива от нея множество тайни за душата на главния герой. Истината е, че този, който владее времето, владее и емоциите на хората, но цената може и да бъде твърде скъпа. С течение на обстоятелствата, мъжът започва да използва дарбата си с все по-лоши намерения, за да прикрие нарастващата си арогантност, безразсъдност и желание за контрол над нея. Въпросът е дали емоционалните белези, които причиняваме на любимия човек, наистина могат да бъдат заличени напълно, дори и ако можем да ги изтрием. Ако можехте да връщате времето назад, щяхте ли да го ползвате в името на другите или само заради вашите егоистични цели? И нека не забравяме, че пътят към бездната на забвението е осеян изцяло с добри намерения. Белезите на времето Очаквайте интервюта с главните действащи лица и всичко най-интригуващо около реализацията на филма скоро по In Life TV!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)