Николай Луфтханза

Бебе се роди на борда на Луфтханза

29 юли 2017

По време на полети, особено дълги и презокеански, се случват какви ли не неща, но да се роди бебе е доста рядко събитие. Е, точно това се случи по време на този необикновен полет  на „Луфтханза“ от колумбийската столица Богота до Франкфурт, Германия на 26 юли. Новороденият Николай, който решава да се появи на бял свят именно докато майка му - българката Десислава, е сред 191 пасажери.

38-годишната жена получава контракции на борда. Екипажът и трима от пътниците – лекари по професия, веднага организират импровизирана „родилна зала“ в задната част на самолета, докато той лети над Атлантическия океан, разказват от „Луфтханза“ в сайта на компанията.

Бебето Николай се роди на борда на Луфтханза; снимка: БГНЕС

Бебето Николай се роди на борда на Луфтханза; снимка: БГНЕС

Майката и бебето са добре, раждането протича нормално – зад параван, макар и на място, което със сигурност не може да се нарече обичайно. Николай проплаква на височина от 11 800 метра над Атлантика. А един от докторите, които помагат за раждането, също се казва Николай – като новия 192-и пътник на борда.
За да може майката и бебето да получат специална медицинска грижа възможно най-бързо, капитанът на полета решава да кацне извънредно в Манчестър. После продължава към Франкфурт.

„Когато бебето се роди, съобщих новината на всички пътници, а те започнаха да ръкопляскат, щастливи, че всичко е минало добре“, разказа и Каролин Ван Ош – главна стюардеса на полета, след като благодари на екипажа и на лекарите, помогнали за появата на Николай на бял свят.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)