БезГранична вяра, Епизод 7 – Париж

27 април 2018

Париж. Град, в който спокойно можеш да се изгубиш от емоции, красота, динамика и турболенции. Наричат го „Градът на любовта“, но за мнозина е градът  на спасението. Място, в което сякаш всеки си търси… „мястото“.  Стотици българи тук от години в търсенията си намират опора и утеха във Вярата. Вярата, която ни е спасила като народ през хилядолетията.

gettyimages-472315126-1503432837

Литургия в руската църква Света Троица в Париж

MON_5631

Ние, In LIFE TV имахме възможността да се потопим в атмосферата на българската църковна общност  в Париж, и вие вече гледате Епизод 7 на БезГранична вяра – едно по-различно, много емоционално и интересно издание от поредицата. В него ще видите, как един мъж може да се разплаче пред камерите ни от великата емоция на Вярата. Епизодът задължително е  изпълнен с настроения, красиви моменти и разбира се – любов!  Защото Париж е любов!  Бог е любов!

MON_5406Бългаската православна църковна община „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в Париж е учредена още през 1982 г. с благословението на Главницки епископ Симеон (по-късно митрополит на Западно и Средноевропейската епархия на БПЦ). Първият свещеник в енорията идва през 1985-та, но през следващите години общината минава през изпитания – липса на помещение за отслужване на литургиите, финансови затруднения, смяна на енорийски свещеници…

Цветница в Париж

Началото на 2006-та година е и ново начало за православните българи в Париж, защото благодарение на успешното сътрудничество с католическата архиепископия на Париж и в частност кардинал Андре XXIII , нашата община поличава възможността да ползва църквата „Св.Четирима Евангелисти“ в 18-ти район.

Митрополит Антоний в Париж

Така, вече 12 години, българската църковна община в Париж успешно изпълнява своята апостолска мисия  за нашите сънародници и заема достойно място сред останалите христянски общности във френската столица.

MON_5514

MON_5538

MON_5644

MON_5641

MON_5592Атмосферата, топлотата и сплотеността на българите дошли на Света литургия в този малък, но уютен храм, усетихме и ние и с удоволствие я пресъздаваме за вас. Гледайте Епизод 7 от поредицата „БезГранична вяра“.

Останалите епизоди можете да видите ТУК:

БезГранична вяра – Епизод 1, Будапеща

БезГранична вяра – Епизод 2, Мюнхен

БезГранична вяра – Епизод 3, Берлин

БезГранична вяра – Епизод 4, Манхайм

БезГранична вяра – Епизод 5, Страсбург

БезГранична вяра – Епизод 6, Щутгарт

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)