БезГранична вяра, защото има „само един път“ Родина

16 юни 2018

Сериалът  БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА, посветен на православните ни храмове зад граница,  вчера получи своята първа, но надяваме се не и последна награда. Той взе приза за ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОДУКЦИЯ НА ГОДИНАТА от 8-то издание на VIP Media Awards – традиционните медийни награди, които поощряват развитието на най- добрите практики в медийната област.

Още по темата: БезГранична вяра с приз „ТВ продукция на годината“ на VIII-то издание на Годишните журналистически награди

„Вие не осъзнавате още какво сте направили! Създали сте нещо, което винаги съм мечтала някой да направи. Вие още не оценявате какво сте сътворили – това е мегаломански труд, който тепърва нашите деца ще оценяват.“

това заяви пред обектива ни управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън Патриция Кирилова за поредицата БезГранична вяра. Тя разкри също, че е била силно впечетлена от сериала БезГранична вяра и почти единодушно 15 членното  жури е определило и отредило наградата. В него влизат представители на Съюза на българските журналисти, Съюза на учените, Съюза на изкустрвоведите, журналисти, представители на различни институции и на бизнеса.

35403072_10156535105473530_5563298252637339648_o При получаването на наградата Весела Барбукова – собственик на телевизия In LIFE разказа, че идеята за сериала се е родила в разговор между нея и митрополит Антоний. Рамковата идея с основна мисия и опорни цели в последствие са развити и надградени от екипа на сериала. Сценарист на прдукцията е Калина Станева, а режисьор е Симеон Симеонов.  Тя направи и кратка ретроспекция на поредицата, съдържаща 11 серии, всяка една посветена на българската общност в различни градове от Европа – Будапеща, Мюнхен, Берлин, Манхайм, Страсбург, Щутгарт, Париж, Люксембург, Цюрих, Милано и Виена. 

„Българите в Европа обичат България – това видяхме при срещите си със стотици хиляди българи зад граница. Екипът пропътува над 25 000 километра, за да реализира епизодите и успя да се срещне с невероятни хора, с църковни настоятели и отци, които денонощно и неуморно работят за съхранението на православните ни ценности. Българите заедно танцуват народни танци и заедно се молят в Църквата“, заяви още Весела Барбукова.

MON_1299

Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, който е продуцент на БезГранична вяра благодари за приза с думите:

Радвам се, че тук сме събрани всички ние, които гледаме в една посока. Дали се намираме тук или зад граница – България е една. Благопожелавам на българите да разбират своята вяра, да следват традициите и независимо къде се намират поради своя избор или повратностите на времето, винаги да носят България в сърцата си.

България е империя на духа и това няма граници. Където и да се намират българите – у дома или в чужбина, те я носят в сърцата си, българският дух не ги напуска. Защото има „само един път“ Родина.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)