Бездомник пианист във Флорида

Бездомник с виртуозен талант на пианист покори милиони по света (видео)

01 август 2015

Тази история вероятно ще ви прозвучи като приказка с малката разлика, че говорим за съвсем реални събития. Бездомник с невероятни музикални способности успя да спечели уважението и симпатията на милиони по света, а разпространеното в YouTube видео му помогна да зърне отново семейството си след дълги години на улицата.

Въпросният мъж се казва Доналд Голд и всеки ден свири на пиано, поставено от общината на централна улица във Флорида. Впечатлена от уменията му, непозната дама го заснема с телефона си и качва клипа в интернет, а спечелените хиляди нови почитатели се втурват да му помагат – кой с желание да му купи дом или автомобил, кой с уроци за необходимата степен да преподава уроци по пиано.

Бездомник пианист във Флорида

Доналд, който е бездомен повече от 7 години обаче, отказва. Бившият морски пехотинец има само една мечта – да види отново сина си. През далечната 1998 г. той официално е обявен за наркозависим, след като намира утеха в наркотиците след внезапната смърт на съпругата си. Попечителството над тригодишното му дете му е отнето и постепенно Доналд се оказва бездомен. Днес вече е преодолял порока си с едничката мисъл, която го крепи – че някой ден отново ще прегърне сина си.

„Всеки един ден е болезнен за мен. Не минава дори и миг, в който да не мисля за него – къде е, за какво мечтае, как живее. На 24 август миналата година навърши 18 години. Надявам се да ми е простил и да ме открие, за да се върне при мен“, разкрива бездомникът. И отново отпуска ръце над клавишите, за да твори красивата си музика. Насладете й се и вие, докато се надявате един ден Доналд Голд отново да е щастлив.

Снимки: BuzzFeed

Текст: Митко Попов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)