Безсмъртната блондинка Мерилин е новото лице на Max Factor

Безсмъртната блондинка Мерилин е новото лице на Max Factor

05 януари 2015

Мерилин Монро почина преди повече от 50 години, но нейният образ продължава да бъде символ на класическата красота, което кара водещите козметични марки да не спират да й обръщат специално внимание. Ние помним, че през 2013 г. снимки с легендата Монро бяха използвани в промо видеото на Chanel No.5,

Безсмъртната блондинка Мерилин е новото лице на Max Factor

а през новата година ще видим актрисата в рекламната кампания на  козметичния гигант Max Factor. Ръководство на бранда обяви Мерилин за „глобален посланик на красотата.“

Marilyn Monroe

Основната идея на кампанията ще бъде ролята, която играе козметиката в прераждането на обикновеното чаровно момиче Норма Джийн в  звездата Мерилин Монро – призната за секс символ на всички времена.

 

В навечерието на своята популярност актрисата е една от добрите клиентки на гримьорите на Max Factor. Именно заради това марката продължава активно да използва нейния образ. Например, в предходната рекламна кампания в ролята на модерната Мерилин влезе Гуинет Полтроу.

Gwyneth Paltrow gets Marilyn Monroe makeover for Max Factor

Пат Макграт, главният визажист на марката, каза: „Съблазнително червено червило, гладка кожа, драматични линии на очите – този грим на Мерилин се превърна в най-известния моден образ на 40-те години и продължава да бъде сред топ- тенденциите в  модната и бюти индустрия. Това бляскаво въплъщение – не може да се сравни с нищо друго.”

 

Нека добавим, че през миналата година списание Forbes постави Мерилин Монро на шесто място в списъка на известни личности, които продължават да печелят милиони след смъртта си.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)