23843533_1187161158052798_7836977377644193889_n

Бейгъл със сьомга от Берлинската стена

09 ноември 2019

Бейгъл се нарича кръглото варено хлебче с дупка по средата. То се приготвя от най-обикновено тесто, но както вече подчертахме – не се пече, а се вари. Характерно е за еврейската кухня. Произхожда от Източна Европа, откъдето еврейските емигранти го пренасят в САЩ и редица други страни.  Затова и името му звучи малко американско.

23722523_1187162778052636_8332513014331907943_n

И след като разгледах Берлинската стена и часове не можах да отделя очи от графитите от едната й стана и историческите кадри от другата й страна, намирам това очарователно заведение за бейгъли. Спечели ме вратата му – вижте я само!

22323395_709713582561127_1513121539_n

То е едва 7-8 квадратни метра, но разнообразието от кръгли хлебчета е съвсем задоволително.

22359231_709712549227897_732581431_n

Рецептата за приготвяне на бейгъли можете и сами да намерите из широкото он-лайн пространство.  Бейгълите могат да се приготвят от различни видове брашно, а „финалното докосване“, както казват готвачите може да е от сусам, маково, тиквено и друго семе.

Различни видове бейгъли

 22323350_709712562561229_1475553686_n

Избирам бейгъл със сьомга и определено съм доволна. Към него е прибавена сметана, няколко каперси и рукола. Вкусно, много вкусно. Освен това съм доволна, че похапнах нещо различно. И свързано с миналото на Берлин – все пак съвсем тематично.

текст и снимки: Деси Барбукова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)