Бен Крос разплака България с осемминутна реч на български на премиерата на „Осмото чудо“/ВИДЕО/

15 юни 2016

Бен Крос разплака България с осемминутна реч на български на премиерата на „Осмото чудо“.
„Бъдете горди с факта, че сте българи, защото тази страна има много, с което да се гордее“
– вярвате или не, това не са думи на български политик или който и да е друг представител на родината ни, гордеещ се с историческите си корени. Не, това са думите на една световноизвестна личност, която в изминалата вечер на 14 юни  разплака почти всички зрители в зала 1 на НДК. А тя бяха много, повярвайте ни.

Хиляди препълниха най-голямата зала в двореца на културата, за да се насладят на премиерата на новия спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“. Същите тези хора успяха да видят и чуят една невероятно трогателна реч, един изключителен жест на голям актьор и голям човек – британската легенда Бен Крос.

Бен Крос в дружеска прегръдка със създателя и ръководител на НФА "Българе" Христо Димитров.

Бен Крос в дружеска прегръдка със създателя и ръководител на НФА „Българе“ Христо Димитров.

Бен Крос, който не само, че в спектакъла изпълни ролята на Джеймс Баучер, но и на финала на шоуто изнесе осемминутна реч… изцяло на български език.

„В света, в който живеем, е лесно да забравиш културната си история, но когато изгубиш тази връзка, губиш и националната си идентичност. Иска ми се българите да поддържате с гордост този пламък, защото той е много красив, защото това е страна, която има толкова много, с което да се гордее. Благодаря ви, че ми дадохте възможност да се докосна и обогатя с фолклорната ви традиция“, призна пред публиката Бен.

И завърши с емоционалното Да живее България!!!“, докато мнозина от нас се чувстваха дори и леко засрамени от факта, че е възможно един чужденец да дойде в страната ни и да види това, което всъщност понякога и ние не успяваме – че в живота е истински важно да уважаваш и цениш миналото си, защото то те прави човекът, който си в действителност…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)