Бербатов

Бербатов за десети път издирва най-талантливите деца на България

19 декември 2017

Фондация „Димитър Бербатов” реализира за десети пореден път своя годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици. Днес фондацията вече има различни последователи и се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. Но нейните награди си остават най-утвърдените и най-престижните.

Областите, в които отличени през 2017 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.
Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници – с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2017 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения – най-силните за него през годината. Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации е от 11 часа на 18 декември 2017 г. до 17 часа на 9 февруари 2018 г.

За десетте си години, които ще отбележи на 7 април 2018 г., Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

Фондация Димитър Бербатов

„Десетото издание на проекта „Успелите деца на България” е юбилей, с който основателно се гордеем – заяви футболната звезда Димитър Бербатов. – На грандиозния благотворителен мач на фондацията през юни в София си дадох сметка какво сме постигнали. Децата от Клуб 2016 и техните родители бяха най-горещия сектор на стадиона, пораснали вече деца от по-стари Клубове доброволстваха, момче от първия Клуб подари на фондацията химн – такива силни и стойностни отношения не се изграждат за един ден и за едно връчване през годината. Когато започвахме преди 10 години, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти”.

Още по-малко пък някой беше помислил да връчва награди на изявени деца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание. Използвам случая да благодаря на хората, които бяха на стадиона на 14 юни – те са дарители и ще имат своя принос в развитието на нашите деца. Очаквам обичайно силна кампания – ти можеш да си един от нас!“ – отново призова отличените през годината българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

„Нямам търпение да видя новите номинации. Това е любимият ни проект и за нас е изключително интересно да следим развитието на децата през годината и през годините. За да е успешна кампанията, информацията за нея трябва да стигне до всеки, който има кого да номинира. За разпространението и отново ще разчитаме основно на социалните мрежи, на подкрепата на родителите и ръководителите на нашите деца, с които сме една голяма общност – познаваме се и поддържаме постоянен контакт. Винаги разчитаме и на отзивчивостта на националните медии, традиционно активно ни подкрепят и регионалните.

Фондация Димитър Бербатов

Ще бъдем признателни на всеки, който сподели тази информация. За нас е важно всяко дете, което има шанс да стане част от Клуб 2017, да знае, че от 18 декември до 9 февруари на http://dberbatov.org/nagradi/ приемаме номинации. За нас се знае, че имаме изисквания и правим сериозен и отговорен подбор. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов“.

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към благотворителността. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от БУЧ в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)