Bernard Arnault Forbes

Бернар Арно – диктаторът на лукса

25 юли 2016

 Да си облечен  в Dior, елегантно придържайки към себе си чанта Louis Vuitton S.A и да си пиеш замечтано чаша искрящо Moët & Chandon Champagne… Това не само означава, че си привърженик на френския шик и класа. Това значи, че си сериозен клиент на Бернар Арно.
И така! Бернар Арно е специално име в съвременната бизнесистория на лукса. Кой е той? Ето някои интересни факти от биографията му, собствеността и лукса, с който се е обградил. Бернар Арно е роден през 1949 година. Професията му по настоящем е бизнес магнат, а хобито – колекционер на произведения на изкуството. Оценката на богатството му се движи в диапазона между 20 и 40 милиарда долара и е различна според различните източници.

Със съпругата си Хелен Арно

Със съпругата си Хелен Арно

Той е собственик на конгломерата за луксозни стоки LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton S.A. Под крилото на фирмата майка се намират едни от най-луксозните марки, които целият свят припознава като производители на луксозни стоки. Милиардерът е горд собственик на марки и брандове като Dior, Louis Vuitton, Moët & Chandon Champagne, Guerlain, DKNY, Sephora, Fendi, Marc Jacobs и още доста имена от същия клас.
Всъщност наистина доста:Dom Pérignon, Veuve Clicquot Ponsardin, Krug, Champagne Mercier, Ruinart, S.A. du Château d’Yquem, Jas Hennessy & Co, Belvedere Vodka, Benefit, Domaine Chandon California Inc, Bodegas Chandon S.A., Cloudy Bay Vineyards LTD, Cape Mentelle Vineyards Ltd, Louis Vuitton Malletier, Loewe, Céline,  KENZO S.A., Givenchy S.A., Emilio Pucci SRL,  Parfums Christian Dior, Parfums Givenchy, Benefit Cosmetics LLC, Fresh Inc., Acqua di Parma,  TAG Heuer SA, Zenith International SA, HUBLOT SA, Dior Watches.

Бернар Арно в бутика на един от любимите си собствени брандове

Бернар Арно в бутика на един от любимите си собствени брандове

Негов най-голям конкурент в бизнеса с луксозни стоки е Франсоа Пино, който притежава голяма част от останалите имена в модния бранш.

В личен план Бернар Арно се е женил два пъти, има пет деца, които вече участват в управлението на наследствения бизнес. Увлечението му по изкуството намира изражение в собствените му колекции картини на художници като Пикасо и Анди Уорхол. Милиардерът собственик на половината луксозен свят е известен още с добрия си стил и афинитета към луксозното винарство. Играе тенис. Свири на пиано и се радва на заслуги не само като бизнесмен, но и като културен посланик на Франция.

Арно издава и своя автобиография, която бива изкупена в многохиляден тираж още при появата си на пазара. Тя е кръстена The Creative Passion и в нея, той разкрива интересни подробности от личния си живот по пътя към успеха и лукса.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)