Беър Грилс плувал и ловувал в защитения парк „Рила“

23 февруари 2019

Популярният британски пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс и екипът му са извършили серия от нарушения при заснемането на филм у нас. Продукцията, озаглавена „Планината Рила – България – в дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ е реализирана през юни 2017 година, като територията, на която е снимано, е защитена.

Оказва се обаче, че въпреки че са били наясно със забраните, екипът ги е пренебрегнал и е включил в лентата плуване в Каракашевото езеро, палене на огън и дори лов на диви животни. От медията, излъчила филма в България, се оправдаха, че са имали всички нужни документи и разрешителни, а сцените са били заснети под наблюдение на служители на парк „Рила“.

Беър Грилс

В отговор, директорът на парка обяви, че служителите действително са били там, но само в уговореното време за снимки, а конкретно нарушенията са заснемани извън него. Засега, на снимачния екип са съставени три акта – за фирмата, организирала филма, глобата е от 100 до 10 000 лева, а за Беър Грилс и Дерек Хъф – от 500 до 5000 лева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)