63765191

Бившият хотел „Шератон“ в София има нов собственик

02 юли 2020

Регистрирана в Кипър компания ще бъде новият мажоритарен собственик на софийския хотел „София хотел Балкан“, бившия „Шератон“.

Дружеството е „Потамиро Лимитид“. На 1 юни е бил сключен договор, според който то придобива 500 поименни акции от капитала „Наранджила Къмпани“, което всъщност представлява 100% от капитала ѝ. „Наранджила Къмпани“ пък е собственик на най-големия акционер на хотела „Бандола пропъртис лимитид“ с дял от 87,49%.
За смяната на собствеността на бившия хотел „Шератон“ се разбира от документи, подадени до Комисията за финансов надзор. Те са публикувани и на сайта на Българска фондова борса. В тях се посочва, че КЗК също е уведомена за сделката, но няма официална информация на каква стойност е тя, пише в. „24 часа“.

Според уведомлението от „Потамиро лимитид“ не се очаква операцията да окаже въздействие върху нито един продуктово-географски пазар в страната. B кpaя нa пъpвoтo тpимeceчиe нa 2020 г. „Coфия xoтeл Бaлкaн“ AД oтчeтe cпaд нa пpиxoдитe cи c мaлкo нaд 22% дo близo 5 млн. лeвa.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)