Биографичната комедия „Вице“ поведе номинациите за Златните глобуси

07 декември 2018

Биографичната комедия на Адам Маккей – „Вице“, посветена на живота на американския вицепрезидент Дик Чейни поведе в битката за предстоящите награди „Златен глобус“.

Лентата получи 6 номинации и отсега се превръща в изненадващ за мнозина фаворит за престижните отличия. Освен за най-д0бър филм (комедия или мюзикъл), режисура, сценарий, поддържаща мъжка (Сам Рокуел) и поддържаща женска роля (Ейми Адамс), тя ще се бори и за главна мъжка роля на Крисчън Бейл, който и този път е надминал себе си с превъплъщението.

Крисчън Бейл във Vice

Известният като „хамелеон“ актьор е трудно разпознаваем, след като е качил 20 килограма, за да изглежда достоверно в персонажа. Самият филм все още не е минал по световните екрани, като премиерата му е по-късно през декември.

Иначе веднага след нея се нареди фаворитът на критиците „Роди се звезди“ с 5 номинации – режисура и главна мъжка роля на Брадли Купър, главна женска в драма на Лейди ГаГа, най-добър филм (драма) и оригинална песен (Shallow). С толкова е и „Зелената книга“, а с по 4 са черната комедия „Фаворитката“ на Йоргос Лантимос, „Завръщането на Мери Попинс“ и BlackkKlansamn, разказващ за абсурдите на Клу-Клукс Клан.

A Star is Born - Роди се звезда

По традиция, „Златните глобуси“ се връчват от асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд през януари и се смята, че те са предвестник за това кои филми ще бъдат сред отличените с „Оскар“ през март.

Виж всички номинирани!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)