Био Равиоли Трикольор от Ина и Мариела – с много любов и творчество! KEPASA, Сезон 3, епизод 10

29 август 2016

Добре дошли отново в Кухнята на Мариела Нордел и предаването ми KePASA!
За мен е истинско удоволствие да приветствам с „ДОБРЕ ДОШЛА“ в моя готварски кът една много красива и талантлива кулинарка – Ина! Тя бе участник в първото издание на Мастър Шеф, но си тръгна по-рано, поради промяна на личните планове. Това не ни попречи да се харесаме страхотно и да останем приятелки!

13550898_504486066417214_1945076778_n

Днес Ина е с мен и искам тя да ви приготви Равиоли. Защото е страхотен майстор на това изискано италианско ястие. Аз ще й асистирам, защото идеята е амбициозна – трицветни био равиоли!
Трицветни, защото ще има една бяла, една червена и една зелена равиола във всяко блюдо!
А Био, защото цветовете на тестото постигаме с естествени оцветители. Вижте:

13551062_504486049750549_1573522869_n

Ина забърква тестото за равиоли – брашно, зехтин и малко сол. Пъргаво и виртуозно – тя ги умее тия неща!
Аз приготвям оцветителите за тестото, за да постигнем желаните червен и зелен цвят.
Червения цвят се постига, когато към тестото се добари сок от червена чушка, а зеленият – сок от спанак, магданоз и див лук.

13578646_504485713083916_622518719_n

Разделяме замесеното тесто на три топки – едната оставяме в естествен цвят, втората замесваме с червения сок, третата със зеления. Трите топки се оставят „да починат“ за 30 минути в хладилника.

13551180_504486266417194_147984817_n

В това време ще направим нашите интересни и много екстравагантни плънки:

Плънка №1  - сотираме на тиган в зехтин орехи, спанак и чер пипер. Когато се охлади, добавяме маскарпоне, но след като се охлади, защото иначе съсипва идеята;
Плънка№2 – сотираме в масло чесън, смляни орехи, гъби  и мащерка;
Плънка№3 –  сотираме в масло зелен лук и чесън – колкото по-семпло – толкова по-добре!

13578667_504486166417204_873125179_n

За да видите как приготвяме равиолите, как разстиламе тестото, правим плънката и как ги затваряме… Дълго е за обяснение – само гледайте и ще видите!

13565363_504486159750538_557820268_n

Равиолите се варят във вряща вода за не повече от 2-3 минути, защото най-лошо е превареното тесто.
След сваряването леко се обръщат в тиган с масло и мащерка!

Готови сме! Всъщност, това са едни от най-интересните равиоли, които можете да видите в кулинарни формати, а освен това са много авторски и много вкусни.

unnamed (2)

Не отнемат много време! Запретвайте ръкави и ще се убедите!
Благодаря ти, Ина и много успехи пожелавам!

unnamed (1)

Останете с нас! Защото аз, Мариела Нордел съм с вас, за да ви показвам оригинални и неповторими идеи от света на кулинарията!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)