Снимка: Daily Mail

Бира за жени ли?! Какъв е този сексизъм?

22 юли 2017

Чехите може да са едни от най-добрите майстори в производството на бира в света, но в последния си опит очевидно не сполучиха. След като наскоро на бял свят се появи „първата бира за жени“, както я рекламираха от компанията Aurosa, тя бе подложена на убийствена критика от потребители навсякъде на планетата.

Кехлибарената течност се предлага в красива розова бутилка и е промотирана от създателката и основател на Aurosa Мартина Смирова като „въплъщение на силата на жената и нежността на момичето“.

Снимка: Daily Mail

Снимка: Daily Mail

 На съвсем различно мнение обаче са милиони по света, които в различните социални мрежи я определят като „невероятно глупава и сексистка“. Сред коментарите има такива като например „Как слабите ми женски ръце могат да издържат тежестта на цяла халба“ и прочие, а неочакваната реакция доведе до специално изявление от компанията.

„Aurosa никога не е целяла да участва в сексизъм, феминизъм или нещо такова. Тя никога не е целяла да диктува какво трябва и какво не трябва да пият жените. Ние сме просто марка, която иска да предлага бира в елегантна и красива бутилка – нещо, което не е правено преди.“

Снимка: Daily Mail

Снимка: Daily Mail

 Напитката е предназначена за жени, които я искат и които смятат, че тя ще се впише в начина им на живот“. Ако пък вашите нежни женски ръце предпочитат розовата бутилка пред халбата, то можете да си я поръчате на цена от 10 евро за 330 милилитра.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)