Бирена супа

Бирена супа

23 ноември 2014

Необходими продукти:
600 мл бира
200 мл прясно мляко
2 глави лук
1.5 с. л. брашно
50 гр. масло
сокът от 1/2 лимон
2 бр. жълтъци
захар
сол
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
Запържете брашното, заедно с маслото и лука, нарязан на филийки, в тиган, докато стане златисто, след което добавете бирата. Прибавете също и лимоновия сок и захарта, оставете да заври и свалете от котлона. Разбъркайте млякото заедно с жълтъците и загрейте почти до завиране. След това сипете върху бирата и добавете солта. Преди поднасяне поръсете с магданоз и сервирайте с малки хлебчета по избор.

снимка: dastrueffelschwein.ch

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)