0000276106-article3

Биткойнът достигна ново дъно

30 януари 2019

Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019 г., като криптовалутата достигна до най-ниската си стойност от над месец насам в понеделник. От края на уикенда дигиталните пари поевтиняха с 5,2%, като по-късно успяха леко да се възстановят и минути след 17:30 ч. българско време достигнаха цена от 3392,17 долара – понижение от 4,05%, съобщава Инвестор.бг

 Поевтиняването допринесе за най-лошия спад от над две седмици насам на измерителя Bloomberg Galaxy Crypto Index. Етерът и лайткойнът също отбелязват значителен спад на цената си от съответно 9,98% и 6,43%. Рипълът поевтинява със 7,5%

Инвеститорите в криптовалути наблюдават един доста разочароващ старт на годината, надявайки се спадовете в цените да са останали в 2018 г. За последните 12 месеца над 400 млрд. долара пазарна капитализация беше изтрита, като основна причина за лошото представяне бе разочарованието от това, че дигиталните пари все още не са навлезнали в широка употреба.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на около 113 млрд. долара по данни на CoinMarketCap.com.

В същото време сегментът остава под напрежение и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)