Благодарим ви за радостта! Благодарим, че представяхте България по най-достойния начин!

19 ноември 2016

12 500 зрители в столичната зала „Арена Армеец“ посрещнаха Националния отбор по художествена гимнастика за едно от най-зрелищните събития у нас – мултимедийния спектакъл „Отборът” – Бенефис на златните момичета.

На официален коктейл преди бенефиса генералният спонсор на отбора засвидетелства благодарността си към гимнастичките и техните менторки със специални, разбира се, златни отличия.

TON_5073

TON_5085

А след това бронзовите медалистки от олимпийските игри в Рио – Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и двете грации, които бяха част от успехите на тима преди това – Катрин Велкова и Елена Тодорова, взривиха публиката с грандиозен и емоционален спектакъл.

TON_5129

Сред големите изненади на вечерта бе появата на гимнастика Йордан Йовчев и волейболиста Владимир Николов „Когато аз влязох в залата за първи път, тези момичета още не са били родени. Сега се пенсионираме по едно и също време. Това, което е общото между нас, не е красотата (смее се), а възможността да играем пред такава невероятна публика“, каза Николов.

Владимир Ампов-Графа поздрави момичетата със свои изпълнения.

TON_5146

Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте гимнастички, които спечелиха за България 81 медала от големи първенства.

TON_5142

След това на екраните в залата бе излъчено видео, в което всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката и треньорките си, за най-трудните и емоционални моменти, за любимите си съчетания…. Именно с любимо и индивидуално съчетание всяка всяко едно златно момиче поздрави публиката. Първият индивидуален поздрав на сцената за вечерта отправи Катрин Велкова, която беше подкрепена от осем от малките грации от „Локомотив“, където в момента е треньорка.

TON_5165

TON_5175

Елена Тодорова пък се появи на сцената с маска и черна пелерина.

TON_5188

TON_5199

Ренета Камберова показа цялата нежност на художествената гимнастика със своето изпълнение на фона на „Лунната соната“, изпълнена на живо на флейта.

TON_5228

TON_5256

Последваха индивидуалните изпълнения на капитана отбора Михаела Маевска…

TON_5289

TON_5295

… Цветелина Найденова под съпровода на тъпан…

TON_5348

TON_5354

… Християна Тодорова завладя публиката с изключително живо и танцувално изпълнение.

TON_5400

TON_5404

Любомира Казанова, с чието участие бе завоюван и бронзовият олимпийски медал, осъществи прехода към новия ансамбъл, на когото „златните момичета“ предадоха символично щафетата.

TON_5439

TON_5449

Претърпялата тежък инцидент Цветелина Стоянова също бе сред публиката в компанията на приятеля си Александър Любенов. Тя изглеждаше възстановена от травмите си и в чудесно настроение, а когато името ѝ бе обявено и публиката я засипа с аплодисменти, тя не успя да сдържи сълзите си.

Емоционално. Така протече бенефисът на „златния“ ни ансамбъл по художествена гимнастика.

Овации имаше и за човека, когото зададе тон за големите постижения и се отчете със съществен принос за възраждането на традициите в спорта – Илиана Раева. Председателят на Федерацията не успя да сдържи сълзите си на финала. Тя направи трогателно изказване, като се обърна към грациите: „Момичета, сега сте шампионки, но моля ви, помнете какви бяхте в началото. Не забравяйте детските си очи. Не на шампионките, а на децата, които мечтаеха“.

TON_5483

Заслужено внимание получи и наставникът на великолепните ни гимнастичките – Ина Ананиева. Специалистът ще продължи да дърпа умело конците и да плете бъдещите успехи на художествената гимнастика и с новосформирания ансамбъл.

TON_5488

Специални благодарности бяха поднесени на целия екип, който работи с този невероятен отбор през всичките години. Аплодисменти имаше за вицепрезидента на федерацията Мария Петрова, за Мария Гигова, за помощник-треньорите Мариела Пашалиева и Даниела Велчева, за хореографа Людмил Коцев, за кондиционния наставник Цвети Кирилова, за психолога Татяна Янчева и всички останали, които неуморно градиха отбора.

TON_5459

На финала „златните момичета“ изиграха съвместно съчетание със своите наследнички, за да може шоуто да продължи…

TON_5497

TON_5510

Грандиозният спектакъл бе подготвен от екип от почти 50 човека. Поради големия интерес към спектакъла в края на вечерта президентът на федерацията Илиана Раева заяви на пресконференцията след бенефиса, че Християна Тодорова и Ренета Камберова са предложили момичетата ни да направят още едно шоу за всички, които не са успели да присъстват днес.

Обсъжданата дата е 5 декември, а мястото – Русе.

TON_5572

TON_5578

В края, можем само да кажем: Поклон и на добър час!

Благодарим ви за всичко! Благодарим ви за радостта! Благодарим, че представяхте България по най-достойният начин! 

В българската история на спорта вие с гордост ще сте записани като Златните момичета на българската гимнастика!

Репортер: Пепа Попова
Оператор: 
Венелин Бакалов
Фотограф: 
Антон Хариев
Постпродукция: 
Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)