5e_cdzzif

Благой Рагин: Не можем да загубим Скандинавския пазар

07 юни 2017

„Не трябва да се шуми много по случая с ударената камериерка от швед, за да не си навлечем бойкот от страна на скандинавските туристи. Тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите.“

Това заяви председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред Нова телевизия.

„Клиентите са 17 типа и според нашите правила те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка“, поясни Рагин, като изрази надежда, че когато България влезе в еврозоната, стандартът ни ще се повиши и тогава ще започнем да приемаме туристи от по-високо ниво.

Изказването дойде на фона на скандала около шведския турист, който изрита в главата камериерка в хотел в курорта „Слънчев бряг“. Тя разказа, че с нищо не е провокирала бруталния удар. Има съмнение, че нападателят е бил дрогиран.

Рагин обясни, че се притеснявал от отзвука на случката сред скандинавските туристи, които били малко по-горделиви и много чувствителни хора.

Преди 5 години имаше един подобен инцидент на един от баровете. Имаше сбиване и убийство. След това 5 години бойкотираха и не стъпиха тука, каза Рагин.

По-рано днес министърът на туризма Николина Ангелкова определи случая с шведския турист като изключително брутален инцидент, който изобщо не трябва да се допуска да се случва по Черноморието ни.

„Тази жена трябва да получи 50 хил. евро обезщетение!“, настоя в студиото на „България сутрин“ Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма.

По думите му обществото ни трябва да има достатъчно силен натиск върху нея и българите да притежаваме силно достойнство да защитаваме всеки български гражданин.

Дъщерята на пострадалата жена обясни, че днес предстои семейството да се срещне с адвокат. По думите й нападателят е задържан за 48 часа. „Което означава, че ако не се повдигне ново обвинение утре ще го пуснат и в петък ще излети“, смята тя.

по материали на dnes.bg, dir.bg
снимка: dir.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)