531d46516cce8

Благой Рагин подаде оставка

08 юни 2017

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи Нова телевизия. Реакцията му бе светкавчина, след като министърът на туризма Николина Ангелкова го призова днес да се оттегли от поста си начело на браншовата организация.

Вижте още: Николина Ангелкова поиска оставката на Благой Рагин

Ден по-рано Рагин предизвика силна обществена реакция и възмущение с неуместно изказване по повод скандалната проява на шведски турист, който без никаква причина ритна брутално камериерка в лицето. В телевизионно предаване по повод на инцидента, Рагин заяви, че такива неща се случват навсякъде по света и за бранша би било хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, „за да не загубим скандинавските туристи. Той каза още, че според правилата на хотелиерите „клиентите винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка и да се смятат за прави“.

След бурни реакции в социалните медии Рагин обясни, че не защитавал побойника, а бил против бойкота срещу шведите, за да не загуби туризмът ни.

„Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може”, коментира Благой Рагин.

снимка: kmeta.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)