Благотворителен бал на „Българе“ в името на детското изкуство

23 ноември 2018

Благотворителният бал на „БЪЛГАРЕ“ събра известни личности  в подкрепа на елитен детски танцов състав към именития ансамбъл.

IMG_9384

Точно в Деня на християнското семейство – 21 ноември, Фондация „БЪЛГАРЕ“ събра приятели, спонсори и съмишленици на традиционния си благотворителен бал. Събитието се състоя в зала „Диамант“ на х-л „Рамада“ в столицата и бе уважено от близо 200 представители на родния бизнес и изкуство. Официални гости на събитието бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, холивудският актьор Бен Крос, акад. Антон Дончев, автор на култовия роман „Време разделно“, звездата на професионалния бокс Кубрат Пулев и изтъкнати дейци на българското кино, оставили трайна следа с творчеството си, като режисьора Джеки Стоев, актрисата Гинка Станчева и др. .

Весела Барбукова Кубрат Пулев и Христо Димитров на Благотворителния бал на Ансамбъл Българе

Весела Барбукова Кубрат Пулев и Христо Димитров на Благотворителния бал на ансамбъл „Българе“

IMG_8755

Министър Ангелкова на Благотворителния бал на Ансамбъл Българе

Министър Ангелкова на Благотворителния бал на ансамбъл „Българе“

IMG_8862

Каузата на събитието тази година бе набиране на средства в подкрепа създаването на елитен детски фолклорен танцов състав към Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. Идеята е да бъдат събрани способни малки танцьори във фолклорна формация, в която те безплатно да развиват своя талант в областта на българските народни танци и след време да бъдат достойно попълнение в екипа на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“.

IMG_8892

IMG_9042

IMG_9109

Домакините бяха подготвили богата програма с участието на „Интро квартет“, триото български тенори „Уникалните гласове“, ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, солистката му Албена Вескова и пианиста Иво Игнатов. Водеща на благотворителното събитие бе актрисата Гергана Стоянова.

IMG_8670

IMG_8679

IMG_8669

По време на бала се проведе благотворителен търг на картини уникати, рисувани от известни българи. В подкрепа на каузата свои творби предоставиха режисьорът Джеки Стоев (карикатурите „Разоръжаване“, „Мона Лиза“ и „Детски спомен“), актрисата Искра Радева („Слънчогледи“), рапърът 100 Кила („100 Кила“), солистката на НФА „БЪЛГАРЕ“ Албена Вескова („Калушари“), талантливата пораснала певица Крисия („Цветовете на гласа“), генералният спонсор на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна Георги Манев („Мъж с очила“), телевизионният журналист Антон Хекимян („Танц“), актьорът и певец Руслан Мъйнов („Брези“), певецът Любо Киров („Летим“) и художничката Мартина Блажева („Джеймс Баучер“ – портрет).

IMG_9234

Няколко и разнородни бяха начините присъстващите да подкрепят финансово бъдещия елитен детски фолклорен танцов състав към ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, но най-много  емоции донесе търгът на картини. Боксьорът Кубрат Пулев, рисувал своя картина за миналогодишния търг, се оказа фен на 100 Кила и откупи предоставената от рапъра творба за 1500 лева. Картината на Искра Радева стана притежание на Ангел Ангелов срещу 8000 лева. Любомир Пашов, създал мемориалния комплекс в памет на Вълчан войвода в Еленския Балкан, откупи картината на Албена Вескова за 3500 лева, а ефектната картина на Крисия след сериозна наддаване придоби Минстрой Холдинг за сумата 7500 лева.

IMG_9291

За графиката на Антон Хекимян желание мериха Бояна Шарлопова и г-жа Маринова (ДСК). От начална цена 700 лв. рисунката на тв водещия бе откупена за 4100 лева от Виолета Харалампиева, която се споразумя с конкурентката си да й отстъпи творбата, ако тя внесе последната посочена от нея сума в касата на търга. Така „Танц“ на Хекимян донесе за каузата общо 8100 лева и накрая бе подарена на ансамбъла от притежателката й.

IMG_9300

Подобен развой получи и търгът за картината на Руслан Мъйнов, за която наддаваха няколко бизнесмени. В крайна сметка търгът бе спечелен от Симеон Пешов за сумата от 7100 лева, а конкурентът му направи жест и добави същата сума. Така накрая „Брези“ вляха общо 14 200 лева в касата на търга.

IMG_9304

IMG_9313

Графиката „Летим“ на Любо Киров в крайното наддаване спечели Елена Андерсон за 11 000 лева и я подари на конкурентката си Бояна Шарлопова.

IMG_9320

IMG_9327

Стефан Гугушев и Симеон Пешов купиха картина за 30 000 лева

Практиката от вечерта двама бизнесмени да участват заедно в откупка се потрети и на финала в търга за портрета на Джеймс Баучер – уникат, нарисуван за премиерата на спектакъла „Осмото чудо“. Наддаването спечели бизнесменът Стефан Гугушев, който рязко дръпна мизата нагоре и закова на сумата от 30 000 лева. Достолепният Симеон Пешов излезе с предложение, на което не можеше да се откаже и така давамата бизнесмени си поделиха сумата по равно, а портретът на Джеймс Баучер се върна завинаги в репетиционната зала на „БЪЛГАРЕ“, където бъдещите малки танцьори ще водят своите безплатни занимания с подкрепата на такива щедри спонсори.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)