кампания

Благотворителна кампания набира средства за Акушеро-гинекологично отделение

30 януари 2019

Благотворителна кампания набира средства за Акушеро-гинекологичното отделение на болница „Св. Петка” във Видин, съобщи БНР. Целта е да бъде закупена апаратура за обслужване на новородените бебета, обясни организаторът Десислава Николова. Тя споделя, че всички пари от продажбата на нейната книга „Щастлива и красива бременност като моята” отиват за закупуване на кувьози.

Този път проекта „Десислава Николова - „Подари щастие” цели да подпомогне родилното отделение във Видин с техника, която им е необходима да обслужват новородените и недоносени бебета.

Отделението е оборудвано с нови кувьози, необходима е друга апаратура за новородените, от своя страна обяснява неонатологът д-р Валерия Вълчева:

„Перфузори, които са за вливания, говорихме за пулсоксиметър, билирубинометър, евентуално кислородни палатки, евентуално за следващо нещо да се търси реанимационна маса за родилна зала. Това са неща, които могат да се ползват от недоносени и доносени бебенца.”

Освен от продажбата на книгата на Десислава Николова, средства се събират по банковата сметка публикувана във Фейсбук страницата на инициативата „Подари щастие”. Младоженци, които желаят да се откажат от цветята на сватбата си, могат да дарят средствата от тях.

Около 6 000 лева е необходимата сума. Целта е тя да бъде събрана до април и за Великден новата апаратура да бъде в отделението.

Вижте още: 4758 бебета са се родили през 2018 г. в общинските АГ болници

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)