Обновяване на столичен зоопарк

Близо 1000 доброволци обновиха столичния зоопарк

16 септември 2019

Повече от 900 служители на компанията TELUS International Europe заедно със своите семейства и приятели се включиха в ежегодното доброволческо събитие. Всички те участваха в изграждането на нови хранилки за животните, почистване на местообитанието им, както и мащабно обновяване на зоните за отдих, които се използват от посетителите на столичния зоопарк.

Обновяване на столичен зоопарк

TELUS Ден на подкрепа се провежда за 6-та поредна година, като това е единадесетото издание в България, в което служители на компанията в ролята си на доброволци подкрепят значими за местните общности каузи. Всяка година инициативата има различна насоченост, като през 2019 г. тя се фокусира върху обновяване на градски пространства.

През съботния ден, в столичния зоопарк бяха изградени 20 нови хранилки за тревопасните видове, почистени бяха зоните “Понита” и “Слонове”. Изцяло обновени са две места за отдих на посетителите в зона “Мечки”, подменена е настилката и при беседките.  Реновирана е зоната на откритата сцена, където бяха освежени сегашните пейки и поставени нови. Обновени са също дървените и метални повърхности в зоните “Птици” и “Диви котки”.

Обновяване на столичен зоопарк

Компанията ще осинови и антилопите “Адакс”, с което ще се включи в грижите по опазване на застрашения от изчезване вид. Софийският зоопарк е с богата история и е дом на множество застрашени видове. Той съществува от далечната 1888 година, като към днешна дата приютява над 2460 обитатели от 312 животински вида. Зоопаркът се разполага на площ от 36 дка и има над 330 000 посетителите годишно.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)