Блини

Блини

27 февруари 2015

Те са емблематиочни за руската кухня. Много приличат на нашите палачинки, но са с по-различен вкус и сякаш се приготвят по-трудно. Рецептата, която ви предлагаме е от книгата „Околосветско пътешествие с нож и вилица“ на Гюнтер Линде и Хайнц Кноблох.

Необходими продукти:
2 ч.ч. пшенично брашно
1/2л мляко
2 яйца
2 с.л. масло
щипка сол
1/2 с.л. захар
15г мая

Начин на приготвяне:
Като се разтвори маята в половината от хладното мляко, разбърка се и се смеси с брашното, тестото трябва да се остави на топло да втаса. В затопления остатък от млякото се разбиват жълтъците, разтопеното масло, солта и захарта, изсипват се в тестото и още веднъж се оставя да втаса. Преди пържене се прибавят разбитите на сняг белтъци. Готовите блини се сервират със заквасена сметана, хайвер, пушена риба, сирене, сладко и др.

снимка: agro2b.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)