bob-dylan-whiskey

Боб Дилън представя уиски с името „Врата към Рая“ (“Heaven’s Door”)

29 април 2018

Боб Дилън и уискито са неразривно свързани още от 1963 г. когато  той изпълнява култувата композиция “Moonshiner”. Ето защо не е голяма изненада новината, че носителя на Нобелова награда, скоро ще стане собственик на своя собствена марка уиски, която ще атакува пазара. „Вратата към рая“ ще бъде представена от три малки разновидности уиски, като всеки един вид е лично одобрен от изпълнителя.

Подготовката за новия продукт започва още през 2015 г. когато производителя на уиски и голям фен на Боб Дилън, Марк Бушара, забелязва, че фразата “bootleg whiskey” е регистрирано като търговска марка на името на Боб Дилън. Бушара и Дилън се срещат и решават да си сътрудничат за новата марка уиски.

Дилън всъщност притежава тези качества, които си вървят много добре по отношение на уискито“, споделя Бушара пред The New York Times. “Той е автентичен. Той е типичен американец. Прави нещата по начина по който иска да ги направи„.

Бушара и неговият партньор по разработване на вкуса на „Вратата към Рая“, Раян Пери започват процеса на създаване на напитката базирано на описанието дадено от Дилън („Трябва да напомня дърво“) стараейки се да намерят начин да осъществат тази идея за вкуса. Ефектът на „дървения дъх“ е постигнат чрез експериментно препичане на бъчвите в които старее уискито.

Източник: vanityfair.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)