baked-beans-tomato-sauce-horiz-a-1600

Боб с бекон и мед на фурна

28 януари 2019

Необходими продукти:
бекон - 250 г
лук – 1 глава
чесън – 1/2 глава
боб – 400 г
доматен сос – 1 ч.ч.
мед – 2 с.л.
олио – 2 с.л.
сол
лют червен пипер
пресен магданоз

Вижте още: Картофена салата с бекон по немски

Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Нарежете бекона на дребни парчета, а лука и чесъна на ситно. Запържете ги за около 8-10 мин. Добавете предварително сварения боб, меда и доматеното пюре. Прибавете сол и лют червен пипер на вкус. Сипете ястието в тава, покрийте с фолио и запечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Снимка: Simplyrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)