Бог да пази кралицата!

24 февруари 2018

На 15 февруари екипът ни присъства на щуро и нестандартно литературно парти в чест на голямата Вивиан Уестуд! Грандама на британската мода, покровител на пънк културата, жива легенда, икона на нашето време, „пълна откачалка”… Ако не следваше собствената си житейска философия, тя нямаше да е онзи храбър новатор и бунтар, който е. А светът нямаше да е луд по нея.

IMG_0305

Докато преследвате идеите си, ще започнете да мислите, а това ще промени живота ви. Променяйки живота си, вие променяте света.

Книгата, написана в сътрудничество с Иън Кели, е издателски феномен – това е първата автобиография на авангардната дизайнерка и разкрива неподозирани страни на нейната личност: „Новите идеи. Те ме правят щастлива. Вглъбяването в себе си не ми е присъщо.” Вярна на ексцентричната си природа и днес, вече на достолепните 76, Вивиан Уестуд не спира да провокира – както с нестандартните си творения, така и с личния си живот. (И с възгледите си на отявлен социален активист!) Защото вярва, че изкуството на обличането променя облика и мисленето на човека.

IMG_0296
Убежденията й по време на българската премиера на книгата споделиха чрез визия, спомени за нея, думи
Насo Русков – непоправим пънк бунтар, музикант и вдъхновител на селекция с музика от 70-те, дизайнерката Антоанета Костова, която демонстрира облекла, прически и стил, стилистът, фотограф и артист Мариета Ценова, която ни показа автентични кадри от ревюта на Вивиан Уестуд в Париж.

IMG_0493

IMG_0512

IMG_0532

IMG_0570

Партньор на събитието бе и превъзходната марка Moroccanoil, с чиито иновативни продукти много от гостите се сдобиха с прическа в стила на голямата Вивиан.

IMG_0462

IMG_0618

Имаше е викторина, и много изненади и подаръци!
За доброто настроение се погрижиха New Bloom Winery, които представиха вина от уникални за България сортове – Дорнфелдер и Регент. (И те като Вивиан Уестуд залагат на смели и непознати решения:-)

IMG_0420
Бог да пази кралицата на пънк модата!

IMG_0611

 

редактор: Пепа Попова
снимки: Михаела Борисова

оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)