Божидар Стефанов от Сити Хляб: „Лош човек не може да меси хляб“

13 септември 2016

Свикнали сме старите предприятия от  времето на социализма, било то малки или големи, да тънат в тъжна разруха и да събират хвърлените през рамо погледи на съжаление. В Самоков, на улица Македония,  обаче намерихме и изключение, което надали потвърждава правилото, а по-скоро задава една приятна тенденция на новаторство, желание за работа и използване на вече съграденото от поколенията. Там гордо се белее възродения градски Хлебозавод.
„Сити Хляб“ е нова, семейна фирма, която обединява дългогодишния опит на родителите Божидар и Мария Стефанови и неизчерпаемата енергия на сина Димитър. В началото на 90-те години на миналия век семейството възстановява бившия хлебозавод в Белчин бани. По-късно се прехвърлят в бившата фурна в клуба на Четвърти квартал в Самоков, а преди 13 години – от 2003 г., започва работа и комплекс „Искър” в „Самоково” . В обновения по последна технологична мода хлебозвод, новата производствена линия дава възможност да се получават по 1400 хляба на час, а фирмата осигурява около 40% от хляба в общината. На ден в града и района се консумират около 20 хиляди бройки от Насъщния.
Как едно семейство с любов се грижи за най-основната ни храна и как брашното, водата и маята се превръщат в уханни филийки с дъх на детство, вижте сега.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)