Свикнали сме старите предприятия от времето на социализма, било то малки или големи, да тънат в тъжна разруха и да събират хвърлените през рамо погледи на съжаление. В Самоков, на улица Македония, обаче намерихме и изключение, което надали потвърждава правилото, а по-скоро задава една приятна тенденция на новаторство, желание за работа и използване на вече съграденото от поколенията. Там гордо се белее възродения градски Хлебозавод.
„Сити Хляб“ е нова, семейна фирма, която обединява дългогодишния опит на родителите Божидар и Мария Стефанови и неизчерпаемата енергия на сина Димитър. В началото на 90-те години на миналия век семейството възстановява бившия хлебозавод в Белчин бани. По-късно се прехвърлят в бившата фурна в клуба на Четвърти квартал в Самоков, а преди 13 години – от 2003 г., започва работа и комплекс „Искър” в „Самоково” . В обновения по последна технологична мода хлебозвод, новата производствена линия дава възможност да се получават по 1400 хляба на час, а фирмата осигурява около 40% от хляба в общината. На ден в града и района се консумират около 20 хиляди бройки от Насъщния.
Как едно семейство с любов се грижи за най-основната ни храна и как брашното, водата и маята се превръщат в уханни филийки с дъх на детство, вижте сега.

Предишна:
Най-добрите храни за плосък корем (част II)

Следваща:
Какво има в чиниите на учениците по света?
Още по темата
-
Квебекска крем супа от грах с бекон
In TASTEНеобходими продукти: грах – 400 г (от консерва)* бекон – 200 г лук – 1 ...
-
8 изпитани продукта, които ще ви спасят след парти
In TASTEКакво би могло да бъде по-лошо от това да се събудим на сутринта след особено ...
-
Фанта Денс Фест се завърна и тази година
In CONCERTЕдинственото по рода си събитие и тази година събира любителите на танците – било то ...
-
Шеф-готвачът Пеньо Иванов ни разкрива кулинарни тайни
In Life TVЕдин от известните български готвачи е шеф-готвачът Пеньо Иванов. Известен е и с кулинарния фестивал ...
Остави своя коментар през Facebook