Бойка Николас

Бойка Николас пита: Вие „магнит за смет“ ли сте?

06 януари 2018

След успеха на бестселърите „Методът БОП“ и „Проклятие или Господ има други планове за теб“ у нас и в чужбина двуезичната авторка Бойка Николас е готова с новият си проект – „Магнит за смет“. Това е сборник от истински истории, който ще бъде публикуван на испански, български и английски език. Бойка, която е член на Съюза на БП през 2017-та записа голям успех, след като бе избрана да участва в конкурс на АМАЗОН с книгата й „Проклятие или Господ има други планове за теб“.

През миналата година писателката бе селектирана и да влезе в Антологията на Националния музей по литература в България за 2018 г, проект на Министерството на Културата, като талантлив представител на българските автори по света. Тя ще бъде изучавана в СУ от студентите, специалност испанска и португалска филология, като пример за реализиран и успял испанист зад граница по предложение на Румен Стоянов, доктор Хонорис Кауза на Университета в гр. Бразилия и преподавател в Софийския Университет.

Бойка Николас книга

Бойка Николас се занимава и с благотворителност и разпространение на българската духовности култура зад градица от 2008 г., като с нейна помощ бе дарен автобус с рампа и асансьор за децата-инвалиди от дома „Свети Стилян Детепазител“ в гр. Сливен. Също така тя и дъщеря й активно участват със средства в реставрацията на старинната църква „Свети Георги“ в с. Сопица.

В поредният литературен проект на писателката – книгата „Магнит за смет“, тя ще включи истински истории на жени и мъже, които в продължение на години са били магнит за „боклуци“. Ако искате да участвате в проекта на Бойка Николас и да разкажете своята история, защо сте били магнит за лошо отношение към вас и дали сте престанали да бъдете „магнит за смет“, как сте го постигнали, какъв път сте извървели или пък какъв път ви остава да извървите, за да престанете да бъдете такъв „магнит“ може да се свържете с авторката на нейната уеб страница www.boikanikolas.com.

Целта на новата й книга е да включи освен нейната, много други истински лични истории, които да ни помогнат да престанем да бъдем „магнит за лошо отношение“, да започнем да бъдем себе си, да отстояваме нещата, които ни правят щастливи и да започнем да се обичаме и ценим истински, а не да бъдем „магнити за смет“, колкото й да ни коства, защото цената на щастието е висока, но си заслужава. Такъв е и личният изстрадан опит на Бойка Николас, която израства половин сирак, баща й е убит по време на лов, животът й е бил изпълнен с много страдания и лишения в България, Никарагуа и Испания.

Бойка Николас

В продължение на много години тя самата не се е обичала и ценила достатъчно, поради което дълго време е привличала неподходящо отношение към нея. Докато преди време с придобитите „рани“ и мъдрост открива истинската любов – към нея самата и тази на любимия човек до нея, затова вече 18 години се радва на любовта и уважението на нейния любим, приятел, съдружник и съпруг – известният български гайдар Пламен Пенев и на двете й „трудни“ деца.

Любовта, щастието, мисията в живота, това да „бъдеш“, връзката с душата, пътуванията, природата, огъня и семейството са основни приоритети в живота на писателката. Тя самата извървява дълъг, труден и осъзнат път, за да престане да бъде „магнит за лошо отношение на нея самата към себе си и на другите към нея“. Писателката очаква вашите лични истории, с които ще помогнете да много хора да престанат да бъдат „магнит за смет“!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)