zx860y484_3308994

Бойко Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим стотина милиона за едно кокетно стадионче

12 септември 2018

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне „стотина милиона“ за изграждането на нов национален стадион. Той обаче постави условие – футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 г., информира dnevnik.bg.

Думите му дойдоха при посещението му при националния отбор по волейбол във Варна. Премиерът се срещна вчера с играчите, водени от Пламен Константинов, минути преди сутрешната им тренировка.

„Ако продължат така и се класират (футболистите), аз мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Ама да е така – като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо“, каза Борисов.

В последните години темата за нов национален стадион няколко пъти изплува, но без конкретни действия. Сред обсъжданите варианти бяха за изграждане на съоръжение във „Враждебна“, както и за построяване на стадион на мястото на този на „Славия“. България дори кандидатства неуспешно да приеме мачове за Евро 2020 с проекта за стадиона в „Овча купел“. В момента футболните национали продължават да играят на „Васил Левски“.

„На „Васил Левски“ нали му правиха ремонт. Вие много забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му наново ремонт“, добави Борисов по темата.

При посещението във Варна той изтъкна приноса на правителствата си за изграждането и модернизацията на спортна инфраструктура. „Първо започнахме с масовия спорт – десетки, стотици училища, физкултурни салони. И тогава знаете, че заварихме България без спортни зали.“

Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата“, посочи той и добави, че залата във Варна е била пред рухване.

Борисов изтъкна, че инвестициите са в основата на това в момента България да е домакин на три световни първенства – по волейбол, художествена гимнастика и гребане. „Помните световното в Русия – колко инвестирали, каква хвалба беше. Ние правим три едновременно – в другия масов спорт след футбола.“

снимка: Правителствена пресслужба

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)