orig

Бойко Борисов в най-големия мюсюлмански храм в ОАЕ

22 октомври 2018

„Да бъдем умни и да живеем щастливо заедно! Всеки със своя Бог!“, написа министър-председателят Бойко Борисов в книгата за гости на най-големия мюсюлмански храм в ОАЕ Голямата джамия „Шейх Зайед“, пише Dir.bg. Тя е осмата по големина в света и носи името на основателя на Обединените арабски емирства шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, съобщиха от пресслужбата на министерски съвет.

Вижте още: Бялата джамия в Абу Даби е най-скъпата в света (видео)

orig (2)

Премиерът Борисов посети и военния монумент „Оазис на честта“ и паметника „Зайед“ – монументална, триизмерна творба, която е открита в началото на тази година по случай 100 години от рождението на шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян.

Вижте още: Първа визита на български премиер в Абу Даби

Българският министър-председател и част от българската делегация бяха съпроводени от държавния министър на изкуствения интелект Омар бин Султан Ал Олама.

orig (5)

По-рано вчера Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал Нахаян. Сред срещата с тях българският премиер обяви, че България и ОАЕ ще подпишат Стратегически договор за партньорство в образованието, изкуствения интелект и селското стопанство. Той трябва да бъде подписан до края на годината.

orig (4)

Визитата на Борисов е първата на такова равнище в ОАЕ. Тя се явява продължение на усилията за по-нататъшно активизиране на двустранното сътрудничество, след като в началото на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София.

orig (3)

Днес ще се срещне с премиера на Дубай и неговите министри, а след това заминава за Египет.

снимки: Министерски съвет

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)