боко

Бойко Борисов и Владимир Путин обсъдиха енергийното сътрудничество между България и Русия

28 септември 2016

Българският премиер Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин са обсъдили в телефонен разговор енергийното сътрудничество между двете държави, както и редица въпроси от международната политика, съобщиха от Кремъл.

„По инициатива на българската страна се състоя телефонен разговор между президента на Руската Федерация Владимир Путин и премиера на Република България Бойко Борисов“, съобщиха от пресслужбата на руския държавен глава. „Обсъдени са въпроси на двустранното сътрудничество в търговско-икономическата и в енергийната сфера“, допълниха от Кремъл.

Посочва се още, че в разговора между двамата лидери са били разгледани и въпроси, засягащи международната политика. Последният разговор между Путин и Борисов се състоя в началото на август, по време на който беше договорено двете държави да засилят сътрудничеството си в рамките на руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Последната среща на съпредседателите на комисията се състоя на 16 септември във Варна. В сферата на енергетиката един от основните въпроси между Русия и България е нереализираният проект за газопровода „Южен поток“. Той трябваше да бъде построен по дъното на Черно море и да прекарва газ от Русия през България, Балканите и Италия. След препоръка на Европейската комисия към България проектът беше замразен през 2015 г/БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)