IMG_7395

Бойко Борисов: Пеевски си отиде, напуска страната

18 април 2016

Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната и вече няма да е дъвка, каза днес премиерът Бойко Борисов в интервю за Би Ти Ви. Изявлението му беше в отговор на въпрос, дали питането „Кого вижда в огледалото“, зададено на дискусия с българи в Лондон, го е накарало да спре обществените поръчки.

Борисов обяви, че решениета да спре поръчките го е бил взел преди това, но въпросът дали не вижда Пеевски в огледалото го е жегнал. Премиерът посочи, че депутатът от ДПС е най-удобната дъвка и се зачуди с кого ще се занимават, след оттеглянето му.

След като започна спирането на обществени поръчки за фирми, свързввани с Пеевски – депутатът постепенно обяви оттеглянето си от няколко големи компании, в които през последната година присъстваше официално – „Булгартабак“, отказ от покупка на „Химко“ – Враца, Канал 3 и обяви, че няма да прави бизнес в България, защото това пречело на фирмите и на партньорите му.

От средата на февруари Пеевски не е ходил на работа в парламента, като според проверката на „Дневник“ той е „извинил“ отсъствията си т.е. имал е основателни причини за отсъствие.

Слухове, че депутатът от ДПС ще напуска България имаше няколко пъти през последните години, като обикновено се твърдеше, че той ще се премести да живее в страна в арабския свят.

Попитан на кого е дал „Булгартабак“, Борисов обяви: „За „Булгатабак“ се обърнате към „Ситибанк“, тя консултира Агенцията за приватизация за сделката. Единственото ми условие беше сделката да е за над 200 млн за двете фабрики. С над 200 млн лв ще направим три фабрики, ако искаме“.

снимка: radomirdnes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)