36002415_2198017243759667_1545982751029592064_n

Бойко Борисов: Посещението на папата е добра реклама за България

07 май 2019

Мисля че тридневното посещение на папата е добра реклама на България по света. Призивите му за мир той ги прави от всяко кътче на света и най-вече отношението към децата и хората. Мисля, че беше добро посещение. Това заяви пред журналистите на летище „София“ премиерът Бойко Борисов, след като изпрати главата на Римокатолическата църква, информира Dnes.dir.bg.

След тридневна визита у нас, папа Франциск отпътува за Северна Македония.

„Искам да благодаря на стотиците служители на МВР, Спешна помощ и местните власти и най-вече да се извиним на тези, които не харесват папата и сме им причинили неудобство с тежкия трафик. Така че голямо благодаря на всички, които взеха участие“, допълни премиерът.

Запитан кое е посланието, което отправи папа Франциск при визитата си в България, Борисов отговори:

„Най-силното послание е мирът. Години наред и аз, когато съм говорил пред вас, съм казвал, че опасението ми за този размирен регион – Балканите, е мирът. Доста неща каза папата, но в негово лице имаме един голям приятел на България. Още повече, че когато сме си само ние тук българите, да знаем, че атентатът срещу папата е приписан на България. Съжалявам, че толкова много изстрада Сергей Антонов за тази световна конспирация. И когато 3 дни папата се разхожда из България и отправяше своите послания, мисля, че това са добри резултати“.

Премиерът коментира и апела на папа Франциск за повече съчувствие към мигрантите.

„Винаги много ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните и сме длъжни да им даваме помощ и икономическите мигранти – тези, които нелегално искат да влязат в страната и нарушават закони. Нашата история е такава, че така сме бягали и ние и така са ни приютявали и нас. Папата навсякъде е казвал и аз съм на същото мнение – ние сме против тези, които нарушават закона и искат да стигнат там, където не ги желаят. Затова и ние стриктно пазим нашата граница“, заяви Борисов и допълни, че папата е опитал от киселото мляко, което му беше подарено.

Снимка: Facebook.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)