
Необходими продукти:
3 яйчни белтъка
250 г захар
8 листа желатин (16 г)
3 с. л. ягодов сироп
розова сладкарска боя
100 г. пудра захар
Начин на приготвяне:
Изсипете в малка тенджерка захарта и налейте 100 мл вода. Пригответе захарен сироп с температура 130 С. Накиснете желатина в студена вода и разбийте белтъците на стегнат сняг. Когато сиропът е достигнал нужната температура, прибавете желатина към него, а след това ги изсипете на тънка струйка при белтъците, като бъркате непрекъснато. Прибавете ягодовия сироп и боята и бъркайте, докато сместа изстине. Сместа напълнете в шриц и направете малки кръгчета върху поръсена с пудра захар хартия за печене. (Може да напълняите силиконови форми със сместа, които също трябва да са поръсени с пудра захар.) Оставете ги да изсъхнат 12 часа на стайна температура. След това ги извадете внимателно от формите, а ако не се отлепят сами, използвайте острието на нож. Готовите бонбони оваляйте в пудра захар и приберете в херметически затворен буркан.
снимка: deviantart.net
Още по темата
-
Картофен хляб
In TASTEНеобходими продукти: 1/2 ч. картофено пюре 1/4 ч. масло 1/4 ч. захар 2 яйца 1/4 ...
-
Десет полезни храни за всеки ученик
In TASTEЗа да бъде детето здраво и умно в неговото хранене трябва да бъдат включени продукти, ...
-
Люта азиатска зеленчукова супа
In TASTEТази люта азиатска зеленчукова супа е истинска експлозия от вкусове – от печени чесън и ...
-
Плато от морски дарове на плоча
In TASTEДнес ви предлагаме да се поглезите с вкусна и лесна за приготвяне храна, за да ...
Остави своя коментар през Facebook