Премиерски задължения

Борисов: Не трябва да се приемат повече бежанци

14 януари 2016

Имаме позиция за бежанците – „Дъблин” не работи, позицията ни винаги е била категорична, че не само квоти трябва да се направят, но и незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли в Европа да се интегрират, тези, които бягат от смъртта – да, но другите да бъдат връщани в родните им места. Това заяви по време на блицконтрола в НС премиерът Бойко Борисов.

Председателят на ПГ на БСП лява България Михаил Миков зададе въпроса: Каква е позицията на България, на правителството ни по повод справедливото разпределение на бежанците в Европа и за промяна на т.нар. Дъблински регламент.

Ние подкрепихме квотите, но и те няма да сработят, продължи Борисов. Но тогава не трябва да правим лагери за бежанци, а затвори. Ние ги настаняваме, те бягат. В Европа няма позиция, която да ни каже какво точно и как ще стане. Милиарди струват бежанците на отделните държави и е очевидно, че те много трудно ще бъдат интегрирани.

Борисов даде за пример афганистанските бежанци, които са израснали в обстановка на война, с всички произтичащи последствия от това. Позицията ни е такава, че незабавно трябва да спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях други да не се приемат, завърши той. /БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)