boiko1

Борисов е получил информация за ЧЕЗ от Андрей Бабиш

01 март 2018

Българското правителство съобщи, че от кабинета на чешкия премиер Андрей Бабиш е получена информация за сделката с ЧЕЗ в България. Това стана след публикуването в сайта на чешкия в. „Лидове новини“ информация, според която Бабиш е отказал да е изпращал в София някакви документи.

„Информацията, свързана с източниците за финансиране на сделката за продажбата на бизнеса на“ ЧЕЗ Груп „в България, предоставена от премиера Бойко Борисов на народните представители вчера, е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш, след като бе поискана от премиера Борисов при проведеното телефонен разговор между двамата „, съобщава правителствената пресслужба.

В съобщението се посочва, че „върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставен от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведен в секретното деловодство на Народното събрание „.

„Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и какви тълкувания трябва да бъдат направени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя е предадена на народните представители незабавно след получаването й“, пише още в съобщението.

снимка: times.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)