Борисов: Правителството не готви бомба с горивото за отопление

Борисов: Правителството не готви бомба с горивото за отопление

21 август 2015

Проверките на бензиностанции са предизвикани от данните, според които през най-силните месеци, когато хората пътуват, приходите се оказват най-малки. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова тв.

„Всеки яде зелникът, който му се даде. Винаги търся първо вината в държавните институции“, каза Борисов и добави, че държавата толерантно е подходила към всички в петролния и газовия бизнес.

„Никой не контролира бензиностанциите… Екип на прокуратурата и ДАНС анализира направените проверки. Предложени са ми куп мерки“, заяви премиерът.

Той обясни, че ведомствените бензиностанции не са бензиностанциите на МВР, както си мислели хората, това не било така. „Става дума за над 1000 бензиностанции, през които минават хиляди литра горива. Всички трябва да имат съответните уреди и да се отчитат“, заяви Борисов.

Той смята, че големите вериги много внимателно мълчат, защото виждат, че ние знаем повече, отколкото те си мислят. „Те няма къде да ходят, за да не приветстват мерките. 20 години са го правили“, добави премиерът.

Борисов заяви, че правителството „не готвело бомба с горивото за отопление“. Според него бил налаган страх. „Оцветеното гориво е една официална дадена от държавата толерантност на едни хора да бъдат посредници. Ще има бомба за оцветените горива. На кого вършат работа тези оцветени горива? Защо ни е посредникът, не може ли държавата да се договори за по-евтини горива?“, каза премиерът.

„Това че публично ни приветстват никак не им е приятно. Те са си направили законите така, наредбите така. Идва държавната агенция тя пломбира всичко. Утре то се разваля. Викаш фирма, а не държавата, тя слага своя пломба. Но те са длъжни да отидат и да се пломбират при държавата. Всичко е направено така, че да могат да си направят перфектен бизнес на гърба на хората“, заяви Борисов. /БГНЕС

снимка: boykoborissov.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)