boijko-borisov-222062

Борисов свика оперативния щаб заради влошаването на времето

03 юли 2017

Премиерът Бойко Борисов свика националния оперативен щаб за координиране на дейността на институциите предвид очакваното влошаване на времето. По разпореждане на министър-председателя в МВР вчера се свика националният оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020, съобщиха от правителствената информационна служба.

Оперативният щаб ще координира действията на институциите предвид очакваните поройни дъждове и градушки.

Премиерът е наредил областните управители да бъдат по местата си и да докладват във всеки един момент за ситуацията по региони.

Министър-председателят е разпоредил също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия, да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.

Във връзка с това, което се случва в Европа, наблюдаваме обстановката и свикахме националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014 – 2020, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседание на Щаба.

В заседанието са участвали министри и представители от Министерството на земеделието, МО, МРРБ, МОСВ и проф. Брънзов, директор на НИМХ към БАН, както и главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„В момента сме се свързали с всички областни управители „по линията на дъжда“ – от Видин, Монтана, Враца, Плевен. Там вече вали, проверили сме всички системи – големи и малки язовири, министрите докладваха, държим връзка, всички са на телефоните“, каза министър Радев.

Дирекцията за борба с градушките също имала готовност за намеса, всичко е под контрол, обобщи вътрешният министър. По думите му идеята е да се предотврати това, което досега се е случвало при подобни бедствия. Оперативният щаб бил в постоянна връзка с премиера Борисов и му докладвали.

Министър Радев каза още, че инициативата за това щабът да бъде свикан по-рано била именно на премиера.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)