Бойко Борисов

Борисов след изборите: По-добро не може да се сътвори

26 октомври 2015

„От тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме стабилно. Поздравявам колегите от ГЕРБ, както и от РБ, ПФ, АБВ, а и БСП и ДПС. Изборите показаха, че по-добро не може да се сътвори в момента, просто трябва стабилно, с разум и мъдрост, да се опитаме да управляваме занапред“, заяви на пресконференция в Брюксел премиерът Бойко Борисов, който участва в среща, свикана от Европейската комисия по въпроса за мигрантската криза.

Според прогнозните резултати от местните избори на първи тур са преизбрани кметовете на София, Бургас, Варна, Стара Загора и Благоевград – всичките от ГЕРБ. ГЕРБ печели мнозинство и в общинските съвети.

„Поздравявам колегите от ГЕРБ, които работят от години в местната власт, общинските съветници и кметовете, които победиха на първи тур. Заслужават адмирации, защото хората много се трудиха, както ти щабът, както и всички, които работиха по кампанията”, каза премиерът.

„Поздравявам и колегите от РБ, ПФ, АБВ, с които от тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно. Представянето на ДПС и БСП също е силно, поздравявам ги, и заслужат да зачитаме техния глас като опозиция. Така че горе-долу тези избори показаха, че по-добро не може да се сътвори в момента. Просто трябва стабилно, с разум и мъдрост да се опитаме да управляваме занапред”, допълни той.

„Винаги съм казвал, че за моя голяма радост в големите градове ГЕРБ толкова категорично печели, че нито могат да ни упрекнат в купуване на гласове, нито в каквото и да е с полицейска намеса. Като биеш в София, Варна, Бургас, Стара Загора няма какво да им говориш на такива въпроси”, допълни Борисов, цитиран от „Фокус“.

„Не случайно аз поздравих всички политически партии, включително и опозиционните, които прилично се представиха на фона на това, което бяха сътворили като коалиция преди година и половина, и нямаше как хората да не ги накажат”, допълни премиерът.

„С една дума мисля, че всички сме си на местата, но отговорно и към опозицията, и към управлението трябва да се опитаме да продължим напред”, уточни Борисов.

Управляващата коалиция е стабилна, потвърди по Би Ти Ви и Найден Зеленогорски. Според него Реформаторският блок /РБ/ е полезен за управлението с опита и експертизата си. Успех е, че сме втори в София и във Варна, отбеляза Зеленогорски.

Резултатите на ГЕРБ и Реформаторския блок показаха, че тази коалиционна формула няма алтернатива. Това коментира и министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.

На въпрос за това какво ще последва с референдума в парламента, премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел: „Надявам се парламентът да вземе решение, което да даде възможност на електронното гласуване, особено за хората в чужбина”.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)