
Необходими продукти:
сьомга – 500 г
кромид лук – 160 г
селъри – 2 стебла
картофи – 4 бр.
прясно мляко – 500 мл
корени за супа – 4 бр.
зехтин – 3 с.л.
черен пипер
сол – на вкус
копър - пресен за поръсване
масло – 50 г
Вижте още: Рибарска супа от кефал
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете почистената риба. Транжирайте я на порции. Кожата, костите и корените за супа сварете в 1.500 л подсолена вода за около 35 минути. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Прибавете и нарязаното селъри. Долейте с прясното мляко и прецедения рибен бульон. Картофените кубчета сварете отделно. Прибавете ги към супата заедно с нарязаните на кубчета рибно филе. Оставете супата да къкри на слаб огън още 20 минути. Овкусете я със сол и черен пипер. Преди поднасяне я поръсете с пресен копър.
Снимка: Seriouseats.com
Още по темата
-
Перуанска супа със скариди
In TASTEПеруанска скаридена супа (Chupe де Camarones) е нашето предложение за обяд днес. Дори и да ...
-
Лучена супа по френски
In TASTEТози тип супи са популярни още от времената на Римската империя. Лукът, който е в ...
-
Том Круз и неговата любима рецепта
In TASTEТом Круз – спагети Карбонара Необходими продукти: спагети – 300 г лук – 1 глава, ...
-
Китайска супа с джинджифил, лук и чесън
In TASTEНеобходими продукти: 3 скилидки чесън, обелени и ситно нарязани на кубчета 4 стръка зелен лук, ...
Остави своя коментар през Facebook