20170111-salmon-chowder-07

Бостънска рибена супа

14 декември 2018

Необходими продукти:
сьомга – 500 г
кромид лук – 160 г
селъри – 2 стебла
картофи – 4 бр.
прясно мляко – 500 мл
корени за супа – 4 бр.
зехтин – 3 с.л.
черен пипер
сол – на вкус
копър - пресен за поръсване
масло – 50 г

Вижте още: Рибарска супа от кефал

Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете почистената риба. Транжирайте я на порции. Кожата, костите и корените за супа сварете в 1.500 л подсолена вода за около 35 минути. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Прибавете и нарязаното селъри. Долейте с прясното мляко и прецедения рибен бульон. Картофените кубчета сварете отделно. Прибавете ги към супата заедно с нарязаните на кубчета рибно филе. Оставете супата да къкри на слаб огън още 20 минути. Овкусете я със сол и черен пипер. Преди поднасяне я поръсете с пресен копър.

Снимка: Seriouseats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)