Ботаническата градина в София на 125 години

09 април 2017

Поводите да гостуваме в Ботаническата градина в София към Софийския университет Климент Охридски са два големия християнски празник Цветница и 125 годишнината от нейното основаване. Основната задача пред трите университетски ботанически градини – София, Варна и Балчик е свързана с разширяване на познанията за растителното царство и провеждане на мероприятия по опазване на редки и застрашени от изчезване растителни видове.

TON_1547

TON_1560

Софийската Ботаническа градина е отворена всеки ден от седмицата и привлича все повече посетители. Интересът към нея нараства особено в последните години. Малки и големи се стичат ежедневно да се насладят на растителното многообразие, да се докосната до природата и да усетят мириса на цветята.

TON_1572

TON_1574

Насладете се на това изключително удоволствие за всички сетива – посетете сега Ботаническата градина и ще се почувствате като преродени, макар и в сърцето на големия град. Екипът специалисти е на ваше разположение, за да ви разкаже повече за нейната история и многообразието на видовете, отглеждани тук.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
фотограф: Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)