194 sorghum bread

Бразилски рибен хляб

30 юни 2014

И тъй като Бразилия успя да се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол е хубаво да отбележим и по кулинарен начин тази победа, която южноамериканската държава извоюва доста трудно. Предлагаме ви тази рецепта, с която може да изненадате гостите си, когато за пореден път се заседите пред малкия екран, гледайки Мондиала.

Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба
120 г галета
100 г масло
1 глава лук
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
2 лимона
10 г бакпулвер

Начин на приготвяне:
Филето от бяла риба, галетата, размекнатото масло, ситно нарязаните лук и магданоз, подправките, сокът от лимоните и бакпулверът се смесват и полученото тесто се слага в намазнена правоъгълна форма за печене. Тя се поставя в предварително загрята фурна и се пече 35 минути при 220 градуса. Щом хлябът изстине, се изважда от формата и се нарязва на парчета. Поднася се с бяло вино.

Още интересни кулинарни изкушения може да откриете в страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: temasekagro.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Апетитно,ама топъл хляб как бързо свършва,а сега сме лято и ще се въздържа от тази рецепта за сега.Но в есенно-зимния сезон ,ще я изпробвам и съм сигурна ,че много ще ми хареса.Обичам тестените продукти ,както и рибите много :)

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)